Természetgyógyász
Gyógynövényterápia, akupresszúra, reflexológia, kínai és thai masszázs, jógaterápia

A természetgyógyász válaszol

Az alábbi kérdéseket és válaszokat korábbbi fórumunkból emeltük át.
Kérdéseit elküldheti e-mailben, megírhatja űrlapunk segítségével a bejelentkezés oldalon, a megadott e-mail címre rövid időn belül válaszolok.

1234567891011121314


Gerinc- és ízületi panaszok, székrekedés, bipoláris depresszió

Kedves Uram! 53 éves nő vagyok és szinte minden ízületemmel problémák vannak. A gerincem, csípőm, térdem, lábaim mind érintettek. Időnként gyengeség, rosszullét fog el és kb. 20 éve székrekedésem van. Ezen kívül bipoláris depresszióm van amire gyógyszert szedek, így tudom szinten tartani. Tudna nekem segíteni? Köszönettel, Sz.I.
Re: Magas vérnyomás, fejfájás, fülzúgás, hát- és vállfájdalom

Tisztelt J.I.! A hagyományos kínai orvoslás szerint a magas vérnyomásnak a Májjal kapcsolat kórképek az okozói. Vagy a Máj Energiájának a nem megfelelő áramlása miatt vagy az Elégtelen Yin okán felmelegedett és felszálló Yang miatt alakul ki. Ahhoz, hogy a kórképet pontosan azonosítsuk, egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy a leghatékonyabb kezelés vagy kezelések az Ön számára valószínűleg az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a gyógynövény terápia, illetve a megfelelő táplálkozás és -mozgás lenne. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Magas vérnyomás, fejfájás, fülzúgás, hát- és vállfájdalom

Tisztelt Uram! 55 éves nő vagyok. Kb. 1 éve magas vérnyomást diagnosztizált nálam a háziorvosom. Gyógyszert kellene szednem rá de én nem akarok. Néha fáj a fejem és zsibongó hangot hallok a fülemben, ill. valószínűleg az ülő munkám miatt időnként a vállam és a hátam is fáj. Mióta eltávolították az epehólyagomat - epekövek miatt - azóta ha egyszerre többet eszem akkor fájni kezd a gyomrom. Tudna nekem segíteni? Köszönettel, J.I.
Re: Arthrosis, csípőfájdalom

Kedves R.R.! A hagyományos kínai orvoslás az arthrosist a "Bi", azaz "Blokád szindrómának" tartja, aminek több oka is lehet de az mindenképpen biztos, hogy a Qi(Energia) keringése meggyengült a csípőizületben. Ahhoz, hogy a kórképet pontosan azonosítsuk, egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy a leghatékonyabb kezelés vagy kezelések az Ön számára valószínűleg az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), esetleg a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a gyógynövény terápia a kimozgató jellegű masszázsok(pl. kínai masszázs)és persze a megfelelő táplálkozás és -mozgás lenne. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Arthrosis, csípőfájdalom

Tisztelt Uram! 64 éves, egészséges életerős ember vagyok de az elmúlt 5 évben egyre többször érzek fájdalmat a jobb csípőmben. Ezt főleg éjszaka és hosszabb ülés után érzem. A csípőm területén nincs duzzanat, illetve a fájdalom enyhe mozgatásra javul. Az orvosom arthrosist diagnosztizált az ízületi tokban lévő porc károsodása miatt. Mivel most már a fájdalom a mozgásban is korlátoz, a munkámat sem tudom megfelelően végezni. Tudna nekem segíteni? Üdvözlettel, R.R.
Re: megfoganási nehézségek, lombik program, PCOS

Tisztelt A.A.! Az Ön által leírt probléma mögött hagyományos kínai orvoslás szerint több kórkép is állhat. Ilyenek lehetnek pl. a Vese Yin ill. Yang Hiánya vagy a "Hideg a Méhben" kórkép. Ahhoz, hogy ezeket a kórképeket pontosan azonosítsuk, egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy a leghatékonyabb kezelés vagy kezelések az Ön számára valószínűleg az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás és mozgás lenne. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
megfoganási nehézségek, lombik program, PCOS

Tisztelt Hock László! 42 éves nő vagyok. A párommal gyermeket szeretnénk és az elmúlt 2,5 évben 5 sikertelen lombik kezelésen vagyok túl. PCOS -em van de a női hormonjaim megfelelőek. Az orvosok nem tudják mi a sikertelenség oka. Tudna nekem segíteni? Üdvözlettel, A.A.
Re: Magas koleszterin szint, fáradtság, magas pulzus, vérnyomás ingadozás, reflux

Tisztelt F.Á.! Az Ön által leírt tünetek a hagyományos kínai orvoslás szerint több kórképet is takarhatnak. Ilyen pl. a "Máj Qi(Energia) pangása és kötődése". Először ezeket a kórképeket kellene pontosan azonosítani és utána tudnék javaslatot tenni a kezelésekre vonatkozóan. De a leghatékonyabb kezelés vagy kezelések az Ön számára valószínűleg az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás és mozgás lenne. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Magas koleszterin szint, fáradtság, magas pulzus, vérnyomás ingadozás, reflux

Tisztelt Uram! Közepes testalkatú, 74 éves nő vagyok. Vérvizsgálatomból kiderült, hogy magas a koleszterin- és a vérzsír szintem pedig sosem eszem zsíros ételeket, még húst is csak ritkán. Ezen kívül nagyon félős vagyok, fáradékony, néha szédülök, a vérnyomásom ingadozik és refluxos tüneteim is vannak. Ön szerint mitől lehet mindez? Tudna nekem segíteni? Köszönettel, F.Á.
Puffadás, emésztési zavarok, reflux, túlsúly, cukorbetegség

Tisztelt Uram! Évek óta emésztési- és bél problémákkal küzdök. Refluxom és túlsúlyom is van, valamint nemrég derült ki, hogy cukorbeteg is vagyok. Tudom, hogy ez sok probléma de tudna rajtam segíteni? Köszönöm, V.R.
Re: Puffadás, emésztési zavarok, reflux, túlsúly, cukorbetegség

Tisztelt V.R.! Az Ön által megjelölt tüneteket a hagyományos kínai orvoslás alapján több kórképpel lehet leírni. Ilyenek pl. a "Hideg a Gyomorban", és a "Középső melegítő Qi(Energia) Hiánya. De lehet, hogy ezeken kívül más kórkép is fennáll. Ahhoz, hogy ezeket a kórképeket pontosan azonosítsuk, egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Véleményem szerint a leghatékonyabb kezelés vagy kezelések az Ön számára valószínűleg az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás és mozgás lenne. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Re: Pollenallergia, szénanátha, ételallergiák, fázósság.

Tisztelt S.J.! A hagyományos kínai orvoslás szerint az Ön tünetei alapján a következő kórképek állhatnak fenn: Yang Qi(Energia)Hiány, Tüdő Qi Hiány, Lép-Gyomor Qi Hiány. Ahhoz, hogy ezt biztosan azonosítsuk, egy állapotfelmérést kellene végeznünk. Abból pedig már egyértelműen következik, hogy milyen gyógymódok lennének megfelelőek az Ön számára. A leghatékonyabb kezelés vagy kezelések valószínűleg az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás és mozgás lenne. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Pollenallergia, szénanátha, ételallergiák, fázósság.

Tisztelt Uram! Kb. 30 éve pollen allergiám van amit élelmiszer allergiák követtek. Az étrend váltásom óta már kevésbé puffadok de a szénanátha tünetei mostanában is megjelennek. Ezen kívül fázós lettem. Mit javasol, mit csináljak? Köszönettel, S.J.
Re: Glutén- és laktózérzékenység, fázósság, rossz vérkeringés, sűrű vizelési inger, afta v

Kedves H.Á.! A hagyományos kínai orvoslás alapján az Ön által leírt tünetek szorosan összefüggenek. Többnyire a Középső Melegítő (Lép-Gyomor) Qi(Energia) és esetleg Yang Hiányát jelzik. Elsősorban ezt kellene gyógyítani. De ahhoz, hogy az Ön kórképét/kórképeit pontosan azonosítsuk, egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Véleményem szerint a leghatékonyabb kezelés vagy kezelések az Ön számára valószínűleg az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás és mozgás lenne. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Glutén- és laktózérzékenység, fázósság, rossz vérkeringés, sűrű vizelési inger, afta vírus

Tisztelt Természetgyógyász! 53 éves nő vagyok. Nagyon kevés dolgot tudok megenni mert glutén- és laktóz érzékeny vagyok, valamint cukrot és húsokat sem fogyasztok. Rossz a vérkeringésem, fázós vagyok, sűrű vizelési ingerem van, a számban gyakran afták keletkeznek, rossz a szag- és íz érzékelésem és lazulnak a fogaim. Tudna nekem segíteni? Üdvözlettel, H.Á.
Re: Prosztata megnagyobbodás, erekciós zavarok, túlsúly

Tisztelt T.T.! A hagyományos kínai orvoslás szerint az erekciós zavaroknak több oka is lehet. Ilyenek pl. a pszichés zavarok, bizonyos szervek elégtelen működése - pl, a máj, ill. anyagcsere valamint a vese zavarai - ill. a vérkeringés problémái. Ahhoz, hogy az Ön kórképét pontosan azonosítsuk, egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Véleményem szerint a leghatékonyabb kezelés vagy kezelések az Ön számára valószínűleg az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás és mozgás lenne. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Prosztata megnagyobbodás, erekciós zavarok, túlsúly

Tisztelt Uram! Kb. 1,5 éve prosztata megnagyobbodást diagnosztizáltak nálam valamint erekciós problémákkal is küzdök. Ezen kívül van egy kevés túlsúlyom is. Tudna nekem segíteni? Köszönettel, T.T.
Re: Pajzsmirigy alulműködés, migrén, puffadás, gyengeség, gerincmenti fájdalmak

Tisztelt Sz.Á.! A leírt tünetekből vannak olyanok, amelyek összefüggnek egymással és vannak olyanok, amelyek más kórképre utalnak. Ahhoz, hogy ezeket pontosan azonosítsuk, egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Véleményem szerint a leghatékonyabb kezelés vagy kezelések az Ön számára valószínűleg az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás és mozgás lenne. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Pajzsmirigy alulműködés, migrén, puffadás, gyengeség, gerincmenti fájdalmak

Tisztelt Természetgyógyász! 30 éves nő vagyok és sok panaszom van. Évek óta pajzsmirigy alulműködésem van. Eddig ezt megfelelő étrenddel ellensúlyozni tudtam de a szülésem óta ez már nem elég. A zöldségektől a gluténtól és a tojástól puffadok, - ezért nem is fogyasztom - valamint fronthatásra erős migrénes fejfájásaim vannak. A derekam ill. a nyakam is fáj időnként, ill. könnyen becsípődik. Tudna segíteni ezeken a problémákon? Köszönettel, Sz.Á.
Re: Endometriózis

Tisztelt K.D.! Az endometriózisnak általában sok, egymással összefüggő oka van. Ilyenek, a nem megfelelő táplálkozásból eredő rossz anyagcsere, a túl sok stressz, a női hormonok nem megfelelő mennyisége, ill. aránya, valamint a kevés- vagy nem megfelelő testmozgás. Ezek, a fájdalmakon kívül más tüneteket is kiváltanak. Ahhoz, hogy az ezeknek megfelelő kínai kórképet feltárjuk, egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. A leghatékonyabb kezelés vagy kezelések az Ön számára valószínűleg az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás lenne. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Endometirózis

Tisztelt Uram! 38 éves nő vagyok. Kb. egy éve bélpanaszokkal kezeltek de most kiderült, hogy a tüneteimet egy 5mm-es endometrium-darab okozza. A menstruáció ideje alatt erős fájdalmat érzek a végbél környékén. Szeretném megkérdezni, hogy tudna-e segíteni. Köszönettel, K.D.
Mióma, erős vérzés, vérszegénység, rossz alvás, szívdobogás érzés

Tisztelt Uram! Kb. 2,5 éve egy 3,5 cm nagyságú miómát találtak a méhemben, ami azóta sajnos 6 cm-esre nőtt. Ezzel párhuzamosan nagyon erőssé vált a menstruációs vérzésem, aminek következtében vérszegény lettem. Esti lefekvéskor erős szívdobogás érzésem van és néhány hónap alatt 8 kg-ot fogytam. Tudna nekem segíteni? Üdvözlettel, R.M.
Re: Mióma, erős vérzés, vérszegénység, rossz alvás, szívdobogás érzés

Tisztelt R.M.! Az Ön által leírt tünetek a hagyományos kínai orvoslás alapján összefüggenek. Ez konkrétan Vér Hiányt, esetleg Yin Hiányt is jelenthet. Ezen kívül más kórkép(ek) is jelen lehetnek. Ennek pontos meghatározására egy komplex és részletes állapotfelmérésre lenne szükség. Ennek nyomán megtudhatjuk, hogy mi lenne a leghatékonyabb kezelés vagy kezelések az Ön számára. Ez valószínűleg az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás lehet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Re: Erős izzadás, túlsúly, HPV vírus

Tisztelt K.O.! A hagyományos kínai orvoslás szerint a nappali izzadás többnyire Qi(Energia) Hiányt jelent. Ez összefüggésben lehet a túlsúllyal de a HPV vírus ettől független is lehet. Ahhoz, hogy ezeket a kórképeket pontosan azonosíthassuk, először egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Ezután Önnek valószínűleg az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás segíthet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Erős izzadás, túlsúly. HPV vírus

Tisztelt Uram! 31 éves nő vagyok. Egy ideje már túlsúlyom van, fogyni szeretnék és az utóbbi időben sokat izzadok. Ezen kívül egy enyhe fokú HPV vírusfertőzést is megállapítottak nálam. Ezekre a problémákra szeretnék megoldást találni. Üdvözlettel, K.O.
Re: Látásromlás, kiütések a bőrön, felső légúti panaszok, allergia, magas vérnyomás, túlsú

Tisztelt N.E.! Az Ön tünetei sokrétűek, több kórképre engednek következtetni. A konkrét tünetektől függően valószínűleg érintett a Tüdő Qi(Energia), a Lép és Gyomor Qi(Energia) valamint esetleg a Máj is. Ha valóban ők az érintettek - ezt kideríthetjük egy alapos állapotfelmérés során - akkor az Ön esetében az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia, a megfelelő mozgás és persze a megfelelő táplálkozás segíthet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Látásromlás, kiütések a bőrön, felső légúti panaszok, allergia, magas vérnyomás, túlsúly

Tisztelt Uram! 46 éves nő vagyok. Évek óta jelentősen romlik a látásom, viszkető kiütések vannak rajtam, allergiáim, felső légúti panaszaim és nőgyógyászati problémáim vannak. Tudna nekem segíteni? Köszönettel, N.E.
Re: pajzsmirigy alulműködés

Tisztelt Sz.T.! A hagyományos kínai orvoslás szerint az Ön tünetei valószínűleg a Qi, ill.Yang Hiánynak, valamint a Vese(Yin és Yang) Hiánynak felelnek meg. De ezt még ellenőriznünk kellene egy részletes állapotfelmérés elvégzése során. Ha valóban ezek a kórképek állnak fenn akkor az Ön esetében az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia, a megfelelő mozgás és persze a megfelelő táplálkozás segíthet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Pajzsmirigy alulműködés

Tisztelt Uram! 53 éves férfi vagyok és nemrég pajzsmirigy alulműködést állapítottak meg nálam. A tüneteim a következők: gyengeség, enerváltság, száraz bőr, nagy alvásigény, száraz és törékeny haj, ill. a szexuális vágy hiánya. Még nem kezdtem el szedni a gyógyszert. Tudna nekem segíteni? Üdvözlettel, Sz.T.
Re: visszerek a lábon, nyiroködéma, magas vérnyomás

Tisztelt Cs.I.! Az Ön által leírt kórkép a hagyományos kínai orvoslásban a Vese, ill. a Lép-Gyomor kórképeivel van összefüggésben. Hogy ezeket a kórképeket pontosan azonosíthassuk, először egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Az Ön esetében az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a megfelelő testmasszázs, a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás segíthet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
visszerek a lábon, nyiroködéma, magas vérnyomás

Tisztelt természetgyógyász! 48 éves nő vagyok. A lábaim nagyon visszeresek, emiatt 5 éve nyiroködéma alakult ki rajtuk a bokáktól a combokig. 4 hónapja magas vérnyomásra gyógyszert is szedek. Tudna segíteni nekem? Üdvözlettel, Cs.I.
Re: Levertség, ingerlékenység, bordaív alatti fájdalom

Tisztelt T.E.! Az Ön által leírt panaszok a hagyományos kínai orvoslásban valószínűleg a "Máj Qi(Energia) Pangása és Kötődése" elnevezésű kórképnek felel meg. De ahhoz, hogy ez bizonyossá váljon, egy alapos állapotfelmérést kellene végeznünk. Azt gondolom, hogy az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia, valamint a megfelelő táplálkozás sokat segíthetne Önnek. Ezen kívül valószínűleg egy megfelelő tisztító kúrára is szükség lenne. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot az állapotfelmérésre! Üdvözlettel, H.L
Levertség, ingerlékenység, bordaív alatti fájdalom

Tisztelt Hock úr! 4-5 éve tompa fájdalmat érzek a testem bal oldalán a bordaív alatt. Ezen kívül időnként levert, máskor ingerlékeny vagyok és úgy érzem mintha gombóc lenne a torkomban. Sokszor ki is szárad a torkom. Tudna nekem segíteni? Köszönettel, T.E.
Re: Emésztési zavarok, puffadás, bőrproblémák, sikertelen fogyás

Tisztelt V.R.! Az Ön által említett emésztési zavarok hátterében a kínai orvoslás szerint valószínűleg a Lép-Gyomor Qi(Energia) Hiány áll. De először egy állapotfelmérésre lenne szükség, hogy ezt pontosan megállapíthassuk. Valószínűleg egy tisztító kúrára is szükség lenne, hogy a salakanyagok kiürülhessenek a szervezetéből. Az Ön esetében az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia, valamint a megfelelő táplálkozás tudna segíteni. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot az állapotfelmérésre! Üdvözlettel, H.L
Emésztési zavarok, puffadás, bőrproblémák, sikertelen fogyás

Tisztelt Természetgyógyász! Két-három éve emésztési zavaraim vannak, főként a puffadás zavar nagyon. Tulajdonképpen már mindentől puffadok. Ezen kívül pattanásaim vannak és bármivel próbálkozom, nem tudok lefogyni. Tudna nekem segíteni? Köszönettel, V.R.
Re: ízületi problémák, kiütések, allargia, felső légúti panaszok

Tisztelt N.E.! Igen, valószínűleg van összefüggés a tünetei között de ezt az összefüggést csak egy alapos állapotfelmérés segítségével lehetne megtalálni. Valószínúleg az anyagcserével is gond lehet. Véleményem szerint az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia, valamint a megfelelő táplálkozás biztosan segítene. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot az állapotfelmérésre! Üdvözlettel, H.L
ízületi problémák, kiütések, allargia, felső légúti panaszok

Tisztelt Hock úr! 46 éves nő vagyok. Sokféle problémám alakult ki az elmúlt években. Nyaki gerincsérvem van és most a derekam is elkezdett fájni. 3-4 éve ekcémához hasonló kiütéseim vannak, visszatérő felső légúti problémáim, valamint nőgyógyászati panaszaim is. Ön szerint lehet ezek között lehet összefüggés? Köszönettel, N.E.
Re: cukorbetegség

Tisztelt B.S.! Ha a természetes gyógymódok segítségével szeretné kezelni a cukorbetegségét akkor mindenképpen fontos, hogy az étkezésére figyeljen oda. Dietetikus szakember segítségét is kérheti a helyes táplálkozás kialakításához. Egy alapos állapotfelmérés segítségével pontosan meghatározhatnánk az Ön hagyományos kínai orvoslás szerinti kórképét, ami által kijelölhetem a kezelendő pontokat, ill. zónákat. Az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia, valamint a megfelelő táplálkozás segítségével érhetnénk el eredményt. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot az állapotfelmérésre! Üdvözlettel, H.L
cukorbetegség

Kedves Uram! 2 éve cukorbetegségben szenvedek. Elkezdtem szedni rá gyógyszert de nem segített. A gyógyteákkal egy ideig szinten tudtam tartani de egy ideje már nem hatnak megfelelően. A munkám miatt az étkezésemre nem nagyon tudok odafigyelni. Tudna nekem segíteni? Üdvözlettel, B.S.
Re: pollen és ételallergiák, felső légúti panaszok, emésztési problémák

Tisztelt P.Sz.! A hagyományos kínai orvoslás szerint az asztmás allergia esetén valószínűleg a Szív és a Tüdő, az emésztőrendszeri problémák esetén pedig a Lép-Gyomor van érintve. A kórképek pontos beazonosítása miatt azonban szükséges lenne egy alapos állapotfelmérést végezni. Ezen kívül valószínűleg egy megfelelő tisztító kúrára is szükség lenne. Az Ön esetében az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia, valamint a megfelelő táplálkozás sokat segíthetne Önnek. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot az állapotfelmérésre! Üdvözlettel, H.L1234567891011121314