Természetgyógyász
Gyógynövényterápia, akupresszúra, reflexológia, kínai és thai masszázs, jógaterápia

A természetgyógyász válaszol

Az alábbi kérdéseket és válaszokat korábbbi fórumunkból emeltük át.
Kérdéseit elküldheti e-mailben, megírhatja űrlapunk segítségével a bejelentkezés oldalon, a megadott e-mail címre rövid időn belül válaszolok.

123456789101112131415


Re: Endometriózis

Tisztelt P.S.! Ahhoz, hogy válaszolni tudjak a kérdésére, tudnom kellene, hogy a fájdalmon kívül milyen tünetei vannak még. A hagyományos kínai orvoslás ugyanis a pulzus- és nyelvvizsgálaton kívül alapvetően a belső tünetekből, panaszokból kiindulva határozza meg a kórképet. Ehhez tehát először egy alapos állapotfelmérést kellene végeznünk. Ha ez megvan akkor ebből már egyértelműen következik, hogy mely pontokat, ill. zónákat kellene kezelnünk és milyen gyógymódok lennének hatékonyak. Az azonban biztos, hogy az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése),a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás, ill. -mozgás segíthet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L
Endometriózis

Tisztelt Hock Úr! 28 éves, vékony testalkatú nő vagyok. Kb egy éve egy endometriás csomó komoly fájdalmakat okoz ezért az orvosom a műtéti eltávolítást javasolja. Ha lehetne, szeretném elkerülni ezt a megoldást. Tudna nekem segíteni? Köszönettel, P.S.
Re: Menstruációs problémák, szédülés, fülzúgás, elveszettség érzés

Tisztelt M.Sz.! A hagyományos kínai orvoslás szerint az Ön által leírt tünetek összefüggenek egymással. A Qi(Energia) Hiányt pl. mindegyik tünet mutatja. Ezen kívül természetesen más kórképek is fennállhatnak - pl. a "Hideg a Méhben" nevű kórkép - de ezt csak egy alapos állapotfelméréssel lehet meghatározni. Az azonban biztos, hogy az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése),a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás, ill. -mozgás segíthet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L
Menstruációs problémák, szédülés, fülzúgás, elveszettség érzés

Tisztelt Természetgyógyász! Vékony testalkatú, 38 éves nő vagyok. Néhány hónapja eltérések vannak a menstruációmban az azt megelőző időkhöz képest. Hosszabb lett a ciklusom, - később jön meg - az első napon nagyon erős görcsös fájdalmaim vannak, - eddig nem volt ilyen - sokkal több vér ürül és a vérzésem sűrűbb és sötétebb lett alvadékos darabokkal. Ezen kívül többször szédülök és halkan de folyamatosan zúg a fülem. Az érzelmi állapotom sem túl jó, sokszor elveszettnek érzem magam, nem találom a helyem. Nemsokára gyermeket is szeretnénk, ezért is kérném a segítségét. Várom válaszát, M.Sz.
Re: SM(Sclerosis Multiplex), fáradékonyság, gyenge immunrendszer, fülzúgás, térdfájdalom

Tisztelt J.L.! Az Ön által leírt diagnózis és az észlelt tünetek a hagyományos kínai orvoslásban valószínűleg több kórképnek felelnek meg. Ilyenek pl. a Qi(Energia-) és Vér Hiány, ill. a Vese Jing Hiány. De ahhoz, hogy ezeket a kórképeket pontosan beazonosíthassuk, először egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Az azonban biztos, hogy az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése),a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás, ill. -mozgás segíthet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L
SM(Sclerosis Multiplex), fáradékonyság, gyenge immunrendszer, fülzúgás, térdfájdalom

Tisztelt Uram! Vékony testalkatú 30 éves nő vagyok. 2017-ben SM-et diagnosztizáltak nálam de sem akkor, sem azóta nincsenek konkrétan erre utaló tüneteim. Az utóbbi időben azonban fogytam, fáradékonyabb lettem és hajlamossá váltam a megfázásra, ill. nőgyógyászati fertőzésekre. Ezen kívül kb. 10 éve enyhén zúg a fülem és időnként fáj a térdem. Mit tehetnék azért, hogy erősebb legyek és ne jelentkezzenek az SM tünetei? Üdvözlettel, J.L.
Re: termékenység, megfoganás, kihordás, baba

Tisztelt K.J.! A hagyományos kínai orvoslás szerint az Ön tüneteinek több kórkép is megfelelhet. Ilyenek pl. a Vese Qi(Energia), ill. Yang Hiány, a "Hideg a Méhben", ill. más olyan kórképek is, amelyek a nem megfelelő anyagcserét okozhatják. Ez utóbbinak lehet ugyanis a következménye a nem megfelelő hormonális működés. De ahhoz, hogy ezeket a kórképeket pontosan beazonosíthassuk, először egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Az Ön esetében az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése),a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás, ill. -mozgás segíthet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L
termékenység, megfoganás, kihordás, baba

Jó estét kívánok! 40 éves, aktív, vékony testalkatú nő vagyok. Mióma és endometriózis miatt 2 évvel ezelőtt műtéten estem át, azóta a fájdalmas menstruációm is elmúlt. Már kb. 3 éve babát szeretnénk. Egy lombikprogram eredményeképpen terhes lettem de a terhesség 9 hetesen megszakadt. Ezután még 2 lombikprogram volt de ezek nem voltak eredményesek. A természetgyógyászati módszerek tudnának nekem segíteni? Üdvözlettel, K.J.
Re: Petefészek ciszta, sűrű vizelési inger, menstruációs zavar

Kedves O.Á.! Az Ön által leírt problémának a hagyományos kínai orvoslás szerint több kórkép is megfelelhet. Ilyenek pl. a Vese Qi(Energia) Hiány, a Vese Yang Hiány, a "Hideg a Méhben", ill. mások is lehetnek. Hogy ezeket a kórképeket pontosan beazonosíthassuk, először egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Az Ön esetében az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése),a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás, ill. -mozgás segíthet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L
Petefészek ciszta, sűrű vizelési inger, menstruációs zavar

Tisztelt Uram! Átlagos testalkatú, 40 éves nő vagyok. Menstruációs problémáim miatt voltam az orvosnál - jóval kevesebb vérzés, alvadt vérdarabokkal - aki több cisztát talált a petefészkeimnél és középen is. Tudna nekem segíteni? Üdvözlettel, O.Á.
Re: Akne(pattanás, mitesszer) és szénanátha

Kedves S.J.! A hagyományos kínai orvoslás szerint a az aknét a Vért megtámadó Hőség - többnyire Belső Hőség - ártó hatásának tartja. A Belső Hőség a testalkatnak nem megfelelő táplálkozás miatt alakul ki - általában a Gyomorban vagy a Májban - és ez a csatornákon keresztül a Vérbe jut. Mivel a Tüdő szabályozza a Bőr Védő Qi-jét(Energiáját), így ennek gyengülése is közrejátszhatott a betegség kialakulásában. Hogy ezeket a kórképeket pontosan beazonosíthassuk, először egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Az Ön esetében az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás segíthet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Akne(pattanás, mitesszer) és szénanátha

Tisztelt Uram! 21 éves, egyetemista férfi vagyok. Nem dohányzom de esténként gyakran megiszom 1-2 üveg sört. 13 éves koromban kezdődött a bőrproblémám, amely az arcomra, tarkómra és hátamra terjed ki. Antibakteriális arcvizet használok és a szokásos akne elleni krémeket de ezeknek nem sok hatásuk van. Aránylag jó az ellenálló képességem de nyáron szénanáthám szokott lenni amit tablettákkal kezelek. Tudna nekem segíteni? Üdvözlettel, S.J.
Húgyhólyag gyulladás(cystitis) és menstruációs zavar(dysmenorrhea)

Tisztelt Uram! 34 éves, közepes testalkatú nő vagyok. Kb. 5 éve rendszeresen visszatérő húgyhólyag gyulladásaim vannak, amelyeket antibiotikummal kezelnek. Az utóbbi időben a menstruációs ciklusom is felborult, ill. a megléte alatt erős fájdalmat érzek. A kiürülő vér sötét színű és darabos. Mit tehetnék, hogy elmúljanak ezek a tünetek? Köszönettel, L.F.
Re: PCOS, megfoganás, baba, lombikprogram, pajzsmirigy alul-működés, túlsúly , epekő

Tisztelt A.B.! Ahogy valószínűleg Ön is tudja, hormontermeléssel kapcsolatos problémák - PCOS, pajzsmrigy - szoros összefüggésben vannak a megfoganással. A hagyományos kínai orvoslás szerint ezek a tünetek több kórképet érinthetnek. Ahhoz, hogy ezeket a kórképeket pontosan azonosítsuk, egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy a leghatékonyabb kezelés vagy kezelések az Ön számára valószínűleg az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxa terápia - akupunktúrás pontok melegítése - a gyógynövény terápia, illetve a megfelelő táplálkozás és -mozgás lenne. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
PCOS, megfoganás, baba, lombikprogram, pajzsmirigy alulműködés, túlsúly , epekő

Tisztelt Uram! 43 éves nő vagyok. 5 sikertelen lombik kezelésen vagyok túl, miközben pajzsmirigy alulműködésem van, - gyógyszert szedek rá - PCOS betegségem, epekövem és némi túlsúlyom. Jelenleg fogyókúrázom és már fogytam is 10-12 kg-t. A gyógyszeres kezelést szeretném kiegészíteni alternatív módszerekkel is. Tudna nekem segíteni? Üdvözlettel, A.B.
Re: Gerinc- és ízületi panaszok, székrekedés, bipoláris depresszió

Tisztelt Sz.I.! Az Ön 3 fő tünete összefüggésben is lehet egymással de különböző kórképeket is jelenthetnek. Ahhoz, hogy a kórképe(ke)t pontosan azonosítsuk, egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy a leghatékonyabb kezelés vagy kezelések az Ön számára valószínűleg az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a gyógynövény terápia, illetve a megfelelő táplálkozás és -mozgás lenne. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Gerinc- és ízületi panaszok, székrekedés, bipoláris depresszió

Kedves Uram! 53 éves nő vagyok és szinte minden ízületemmel problémák vannak. A gerincem, csípőm, térdem, lábaim mind érintettek. Időnként gyengeség, rosszullét fog el és kb. 20 éve székrekedésem van. Ezen kívül bipoláris depresszióm van amire gyógyszert szedek, így tudom szinten tartani. Tudna nekem segíteni? Köszönettel, Sz.I.
Re: Magas vérnyomás, fejfájás, fülzúgás, hát- és vállfájdalom

Tisztelt J.I.! A hagyományos kínai orvoslás szerint a magas vérnyomásnak a Májjal kapcsolat kórképek az okozói. Vagy a Máj Energiájának a nem megfelelő áramlása miatt vagy az Elégtelen Yin okán felmelegedett és felszálló Yang miatt alakul ki. Ahhoz, hogy a kórképet pontosan azonosítsuk, egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy a leghatékonyabb kezelés vagy kezelések az Ön számára valószínűleg az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a gyógynövény terápia, illetve a megfelelő táplálkozás és -mozgás lenne. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Magas vérnyomás, fejfájás, fülzúgás, hát- és vállfájdalom

Tisztelt Uram! 55 éves nő vagyok. Kb. 1 éve magas vérnyomást diagnosztizált nálam a háziorvosom. Gyógyszert kellene szednem rá de én nem akarok. Néha fáj a fejem és zsibongó hangot hallok a fülemben, ill. valószínűleg az ülő munkám miatt időnként a vállam és a hátam is fáj. Mióta eltávolították az epehólyagomat - epekövek miatt - azóta ha egyszerre többet eszem akkor fájni kezd a gyomrom. Tudna nekem segíteni? Köszönettel, J.I.
Re: Arthrosis, csípőfájdalom

Kedves R.R.! A hagyományos kínai orvoslás az arthrosist a "Bi", azaz "Blokád szindrómának" tartja, aminek több oka is lehet de az mindenképpen biztos, hogy a Qi(Energia) keringése meggyengült a csípőizületben. Ahhoz, hogy a kórképet pontosan azonosítsuk, egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy a leghatékonyabb kezelés vagy kezelések az Ön számára valószínűleg az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), esetleg a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a gyógynövény terápia a kimozgató jellegű masszázsok(pl. kínai masszázs)és persze a megfelelő táplálkozás és -mozgás lenne. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Arthrosis, csípőfájdalom

Tisztelt Uram! 64 éves, egészséges életerős ember vagyok de az elmúlt 5 évben egyre többször érzek fájdalmat a jobb csípőmben. Ezt főleg éjszaka és hosszabb ülés után érzem. A csípőm területén nincs duzzanat, illetve a fájdalom enyhe mozgatásra javul. Az orvosom arthrosist diagnosztizált az ízületi tokban lévő porc károsodása miatt. Mivel most már a fájdalom a mozgásban is korlátoz, a munkámat sem tudom megfelelően végezni. Tudna nekem segíteni? Üdvözlettel, R.R.
Re: megfoganási nehézségek, lombik program, PCOS

Tisztelt A.A.! Az Ön által leírt probléma mögött hagyományos kínai orvoslás szerint több kórkép is állhat. Ilyenek lehetnek pl. a Vese Yin ill. Yang Hiánya vagy a "Hideg a Méhben" kórkép. Ahhoz, hogy ezeket a kórképeket pontosan azonosítsuk, egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy a leghatékonyabb kezelés vagy kezelések az Ön számára valószínűleg az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás és mozgás lenne. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
megfoganási nehézségek, lombik program, PCOS

Tisztelt Hock László! 42 éves nő vagyok. A párommal gyermeket szeretnénk és az elmúlt 2,5 évben 5 sikertelen lombik kezelésen vagyok túl. PCOS -em van de a női hormonjaim megfelelőek. Az orvosok nem tudják mi a sikertelenség oka. Tudna nekem segíteni? Üdvözlettel, A.A.
Re: Magas koleszterin szint, fáradtság, magas pulzus, vérnyomás ingadozás, reflux

Tisztelt F.Á.! Az Ön által leírt tünetek a hagyományos kínai orvoslás szerint több kórképet is takarhatnak. Ilyen pl. a "Máj Qi(Energia) pangása és kötődése". Először ezeket a kórképeket kellene pontosan azonosítani és utána tudnék javaslatot tenni a kezelésekre vonatkozóan. De a leghatékonyabb kezelés vagy kezelések az Ön számára valószínűleg az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás és mozgás lenne. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Magas koleszterin szint, fáradtság, magas pulzus, vérnyomás ingadozás, reflux

Tisztelt Uram! Közepes testalkatú, 74 éves nő vagyok. Vérvizsgálatomból kiderült, hogy magas a koleszterin- és a vérzsír szintem pedig sosem eszem zsíros ételeket, még húst is csak ritkán. Ezen kívül nagyon félős vagyok, fáradékony, néha szédülök, a vérnyomásom ingadozik és refluxos tüneteim is vannak. Ön szerint mitől lehet mindez? Tudna nekem segíteni? Köszönettel, F.Á.
Puffadás, emésztési zavarok, reflux, túlsúly, cukorbetegség

Tisztelt Uram! Évek óta emésztési- és bél problémákkal küzdök. Refluxom és túlsúlyom is van, valamint nemrég derült ki, hogy cukorbeteg is vagyok. Tudom, hogy ez sok probléma de tudna rajtam segíteni? Köszönöm, V.R.
Re: Puffadás, emésztési zavarok, reflux, túlsúly, cukorbetegség

Tisztelt V.R.! Az Ön által megjelölt tüneteket a hagyományos kínai orvoslás alapján több kórképpel lehet leírni. Ilyenek pl. a "Hideg a Gyomorban", és a "Középső melegítő Qi(Energia) Hiánya. De lehet, hogy ezeken kívül más kórkép is fennáll. Ahhoz, hogy ezeket a kórképeket pontosan azonosítsuk, egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Véleményem szerint a leghatékonyabb kezelés vagy kezelések az Ön számára valószínűleg az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás és mozgás lenne. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Re: Pollenallergia, szénanátha, ételallergiák, fázósság.

Tisztelt S.J.! A hagyományos kínai orvoslás szerint az Ön tünetei alapján a következő kórképek állhatnak fenn: Yang Qi(Energia)Hiány, Tüdő Qi Hiány, Lép-Gyomor Qi Hiány. Ahhoz, hogy ezt biztosan azonosítsuk, egy állapotfelmérést kellene végeznünk. Abból pedig már egyértelműen következik, hogy milyen gyógymódok lennének megfelelőek az Ön számára. A leghatékonyabb kezelés vagy kezelések valószínűleg az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás és mozgás lenne. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Pollenallergia, szénanátha, ételallergiák, fázósság.

Tisztelt Uram! Kb. 30 éve pollen allergiám van amit élelmiszer allergiák követtek. Az étrend váltásom óta már kevésbé puffadok de a szénanátha tünetei mostanában is megjelennek. Ezen kívül fázós lettem. Mit javasol, mit csináljak? Köszönettel, S.J.
Re: Glutén- és laktózérzékenység, fázósság, rossz vérkeringés, sűrű vizelési inger, afta v

Kedves H.Á.! A hagyományos kínai orvoslás alapján az Ön által leírt tünetek szorosan összefüggenek. Többnyire a Középső Melegítő (Lép-Gyomor) Qi(Energia) és esetleg Yang Hiányát jelzik. Elsősorban ezt kellene gyógyítani. De ahhoz, hogy az Ön kórképét/kórképeit pontosan azonosítsuk, egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Véleményem szerint a leghatékonyabb kezelés vagy kezelések az Ön számára valószínűleg az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás és mozgás lenne. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Glutén- és laktózérzékenység, fázósság, rossz vérkeringés, sűrű vizelési inger, afta vírus

Tisztelt Természetgyógyász! 53 éves nő vagyok. Nagyon kevés dolgot tudok megenni mert glutén- és laktóz érzékeny vagyok, valamint cukrot és húsokat sem fogyasztok. Rossz a vérkeringésem, fázós vagyok, sűrű vizelési ingerem van, a számban gyakran afták keletkeznek, rossz a szag- és íz érzékelésem és lazulnak a fogaim. Tudna nekem segíteni? Üdvözlettel, H.Á.
Re: Prosztata megnagyobbodás, erekciós zavarok, túlsúly

Tisztelt T.T.! A hagyományos kínai orvoslás szerint az erekciós zavaroknak több oka is lehet. Ilyenek pl. a pszichés zavarok, bizonyos szervek elégtelen működése - pl, a máj, ill. anyagcsere valamint a vese zavarai - ill. a vérkeringés problémái. Ahhoz, hogy az Ön kórképét pontosan azonosítsuk, egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Véleményem szerint a leghatékonyabb kezelés vagy kezelések az Ön számára valószínűleg az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás és mozgás lenne. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Prosztata megnagyobbodás, erekciós zavarok, túlsúly

Tisztelt Uram! Kb. 1,5 éve prosztata megnagyobbodást diagnosztizáltak nálam valamint erekciós problémákkal is küzdök. Ezen kívül van egy kevés túlsúlyom is. Tudna nekem segíteni? Köszönettel, T.T.
Re: Pajzsmirigy alulműködés, migrén, puffadás, gyengeség, gerincmenti fájdalmak

Tisztelt Sz.Á.! A leírt tünetekből vannak olyanok, amelyek összefüggnek egymással és vannak olyanok, amelyek más kórképre utalnak. Ahhoz, hogy ezeket pontosan azonosítsuk, egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Véleményem szerint a leghatékonyabb kezelés vagy kezelések az Ön számára valószínűleg az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás és mozgás lenne. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Pajzsmirigy alulműködés, migrén, puffadás, gyengeség, gerincmenti fájdalmak

Tisztelt Természetgyógyász! 30 éves nő vagyok és sok panaszom van. Évek óta pajzsmirigy alulműködésem van. Eddig ezt megfelelő étrenddel ellensúlyozni tudtam de a szülésem óta ez már nem elég. A zöldségektől a gluténtól és a tojástól puffadok, - ezért nem is fogyasztom - valamint fronthatásra erős migrénes fejfájásaim vannak. A derekam ill. a nyakam is fáj időnként, ill. könnyen becsípődik. Tudna segíteni ezeken a problémákon? Köszönettel, Sz.Á.
Re: Endometriózis

Tisztelt K.D.! Az endometriózisnak általában sok, egymással összefüggő oka van. Ilyenek, a nem megfelelő táplálkozásból eredő rossz anyagcsere, a túl sok stressz, a női hormonok nem megfelelő mennyisége, ill. aránya, valamint a kevés- vagy nem megfelelő testmozgás. Ezek, a fájdalmakon kívül más tüneteket is kiváltanak. Ahhoz, hogy az ezeknek megfelelő kínai kórképet feltárjuk, egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. A leghatékonyabb kezelés vagy kezelések az Ön számára valószínűleg az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás lenne. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Endometirózis

Tisztelt Uram! 38 éves nő vagyok. Kb. egy éve bélpanaszokkal kezeltek de most kiderült, hogy a tüneteimet egy 5mm-es endometrium-darab okozza. A menstruáció ideje alatt erős fájdalmat érzek a végbél környékén. Szeretném megkérdezni, hogy tudna-e segíteni. Köszönettel, K.D.
Mióma, erős vérzés, vérszegénység, rossz alvás, szívdobogás érzés

Tisztelt Uram! Kb. 2,5 éve egy 3,5 cm nagyságú miómát találtak a méhemben, ami azóta sajnos 6 cm-esre nőtt. Ezzel párhuzamosan nagyon erőssé vált a menstruációs vérzésem, aminek következtében vérszegény lettem. Esti lefekvéskor erős szívdobogás érzésem van és néhány hónap alatt 8 kg-ot fogytam. Tudna nekem segíteni? Üdvözlettel, R.M.
Re: Mióma, erős vérzés, vérszegénység, rossz alvás, szívdobogás érzés

Tisztelt R.M.! Az Ön által leírt tünetek a hagyományos kínai orvoslás alapján összefüggenek. Ez konkrétan Vér Hiányt, esetleg Yin Hiányt is jelenthet. Ezen kívül más kórkép(ek) is jelen lehetnek. Ennek pontos meghatározására egy komplex és részletes állapotfelmérésre lenne szükség. Ennek nyomán megtudhatjuk, hogy mi lenne a leghatékonyabb kezelés vagy kezelések az Ön számára. Ez valószínűleg az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás lehet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Re: Erős izzadás, túlsúly, HPV vírus

Tisztelt K.O.! A hagyományos kínai orvoslás szerint a nappali izzadás többnyire Qi(Energia) Hiányt jelent. Ez összefüggésben lehet a túlsúllyal de a HPV vírus ettől független is lehet. Ahhoz, hogy ezeket a kórképeket pontosan azonosíthassuk, először egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Ezután Önnek valószínűleg az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás segíthet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.123456789101112131415