Természetgyógyász
Gyógynövényterápia, akupresszúra, reflexológia, kínai és thai masszázs, jógaterápia

A természetgyógyász válaszol

Az alábbi kérdéseket és válaszokat korábbbi fórumunkból emeltük át.
Kérdéseit elküldheti e-mailben, megírhatja űrlapunk segítségével a bejelentkezés oldalon, a megadott e-mail címre rövid időn belül válaszolok.

12345678910111213


Re: cukorbetegség

Tisztelt B.S.! Ha a természetes gyógymódok segítségével szeretné kezelni a cukorbetegségét akkor mindenképpen fontos, hogy az étkezésére figyeljen oda. Dietetikus szakember segítségét is kérheti a helyes táplálkozás kialakításához. Egy alapos állapotfelmérés segítségével pontosan meghatározhatnánk az Ön hagyományos kínai orvoslás szerinti kórképét, ami által kijelölhetem a kezelendő pontokat, ill. zónákat. Az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia, valamint a megfelelő táplálkozás segítségével érhetnénk el eredményt. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot az állapotfelmérésre! Üdvözlettel, H.L
cukorbetegség

Kedves Uram! 2 éve cukorbetegségben szenvedek. Elkezdtem szedni rá gyógyszert de nem segített. A gyógyteákkal egy ideig szinten tudtam tartani de egy ideje már nem hatnak megfelelően. A munkám miatt az étkezésemre nem nagyon tudok odafigyelni. Tudna nekem segíteni? Üdvözlettel, B.S.
Re: pollen és ételallergiák, felső légúti panaszok, emésztési problémák

Tisztelt P.Sz.! A hagyományos kínai orvoslás szerint az asztmás allergia esetén valószínűleg a Szív és a Tüdő, az emésztőrendszeri problémák esetén pedig a Lép-Gyomor van érintve. A kórképek pontos beazonosítása miatt azonban szükséges lenne egy alapos állapotfelmérést végezni. Ezen kívül valószínűleg egy megfelelő tisztító kúrára is szükség lenne. Az Ön esetében az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia, valamint a megfelelő táplálkozás sokat segíthetne Önnek. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot az állapotfelmérésre! Üdvözlettel, H.L
pollen és ételallergiák, felső légúti panaszok, emésztési problémák

Tisztelt Uram! Gyermekkorom óta emésztési problémáim, - puffadás, hasfájás - valamint felső légúti - mandula, ill arcüreg gyulladások - panaszaim vannak. A légúti panaszaim mostanára egy asztmás jellegű allergiává váltak: nagyobb terhelésre befulladok. Szeretném megkérdezni, hogy tudna-e segíteni egy ilyen helyzetben? Köszönettel, P.Sz.
Re: Hányinger, reflux, puffadás

Kedves Gy.A.! A hagyományos kínai orvoslás szerint a puffadás "Lép-Gyomor Qi Hiánynak", a refluxos betegség pedig elméletileg a "Hideg a Gyomorban" kórképnek felel meg. De azért, hogy ezeket pontosan igazoljuk, először egy állapotfelmérést kellene végeznünk. Ebben az esetben az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia, valamint a megfelelő táplálkozás sokat segíthetne Önnek. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot az állapotfelmérésre! Üdvözlettel, H.L
Hányinger, reflux, puffadás

Tisztelt Uram! 42 éves nő vagyok. Gyerekkorom óta refluxos betegséggel küzdök, ami hányingerrel és más emésztési panaszokkal - többek között puffadással - jár. Sok gyógyszert szedtem de nem múltak el a panaszaim. Lehet még ezen segíteni? Köszönettel, Gy.A.
Re: alvásproblémák, gyengeség, szapora szívverés

Tisztelt M.Zs.! A hagyományos kínai orvoslás szerint az álmatlanság azon betegségek megnyilvánulása, amelyekben a Yang nem tud behatolni a Yin-be, valamint a Shen(Tudat) nem képes a "lakhelyén" maradni. Ennek több oka lehet, többek között pl. az álmatlanságot okozó aggódás, mely a Szív és Vese Yin elégtelenségét, valamint az égető Szív Tüzét tükrözi. Hogy az Önre jelenleg jellemző kórképet pontosan beazonosíthassuk, először egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Az Ön esetében az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás segíthet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
alvásproblémák, gyengeség, szapora szívverés

Kedves Uram! 55 éves nő vagyok. Több hónapja alvás problémával küzdök. Emiatt napközben fáradt vagyok, gyenge és időnként szapora a szívverésem. Tudna nekem segíteni ezzel kapcsolatban? Köszönettel, M.Zs.
Re: myasthenia gravis

Kedves A.Gy.! Először is tudnom kellene, hogy jelenleg konkrétan milyen panaszokat okoz Önnek az említett betegség. Ugyanis a hagyományos kínai orvoslás - többek között - a konkrét tünetek alapján azonosítja be a kórképet. Ha az megvan, abból már egyértelműen következik, hogy milyen pontokat kellene kezelni. Hogy jelen állapotában mennyire lenne eredményes a kezelés azt állapotfelmérés nélkül nehéz megmondani de az Ön esetében az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás segíthet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
myasthenia gravis

A nevem Gy. A.,25 éves vagyok. Myasthenia gravis nevű autoimmun betegségben szenvedek - jelenleg a szememet és a végtagjaimat érinti - s ez a betegség megjelenése gyakorlatilag derékba törte az életem mivel hogy fizikai munkából éltem. Az lenne a kérdésem hogy létezik erre alternativ és tartós gyogymod ugyanis az erre kiszabott gyógyszer segít de közel sem eleget. Volt gyógyszeres kezelésem ami a medrol s az imuran szedését jelentette most nem tudom hogy ezeknek a gyógyszereknek a hatására e de kialakult egy heredaganatom amit eltávolítottak majd egy megnagyobbodott nyirokcsomót is kivettek. Most csak a myasthenia gravis jelent problémát a mindennapi életemben s tudom azt hogy orvosilag nincs rá gyógymód csupán csak tüneti kezelés ami számomra kevés. A válaszát előre is köszönöm. Tisztelettel Gy.A.
Re: ekcéma és pszoriázis

Tisztelt B.A.! A hagyományos kínai orvoslás megközelítése szerint mindkét bőrbetegség összefüggésben van a nem megfelelő emésztéssel, ill. anyagcserével. Az ekcéma általában egy Nedvesség-Hideg jellegű Lép probléma, a pikkelysömör pedig egy kóros Belső Hőség típusú betegség. Hogy ezeket a kórképeket pontosan beazonosíthassuk, először egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Az Ön esetében az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás segíthet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
ekcéma és pszoriázis

Kedves Uram! Hosszú évek óta pikkelysömörtől szenvedek és az utóbbi években az ekcéma is megjelenik nálam időszakosan. Eddig semmilyen gyógyszer vagy kenőcs nem használt. Tudna nekem segíteni? Köszönettel, B.A.
Re: Megfoganás, baba

Kedves H.B.! A hagyományos kínai orvoslás szerint a megfoganás eredményessége ugyanúgy a Vese energetikai állapotától függ mint a nőgyógyászati, ill. húgyúti szervek egészsége, ill. ezen szervrendszerek működése. Ezért úgy gondolom, hogy az Ön problémáját is a Vese valamilyen Hiány állapota okozza. Először azonban egy állapotfelméréssel meg kellene határozni, hogy a Vesének mely funkciója sérült. Ezután az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a reflexzóna masszázs(terápiás talpmaszázs), a gyógynövény terápia, a megfelelő testmozgás, illetve gyakorlatok (pl. Aviva torna), ill. a megfelelő táplálkozás segíthet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot az állapotfelmérésre! Üdvözlettel, H.L.
Megfoganás, baba

Tisztelt Uram! 40 éves nő vagyok, a párommal 3 éve szeretnénk gyereket de nem jön össze. Már összesen 3 lombik programon vettem részt de sikertelenül. Két éve mióma és endometriózis miatt műtöttek de jelenleg elvileg minden rendben van. A hormonértékeim és más leleteim is jók, mégsem esek teherbe. Tudna nekem segíteni? Köszönettel, H.B.
Re: prosztata, húgycső területe

Kedves István! Először egy kis kiigazítással kezdeném: az akupunktúrában pontok vannak, a reflexzóna terápiában pedig zónákkal dolgozunk. Amire Ön gondol, az a prosztata, ill. húgyhólyag reflexzónája lehet a kézen. Ezen a területen nincsenek a Húgyhólyagra vagy prosztatára ható akupunktúrás pontok. Tehát a hagyományos kínai orvoslás (pl. akupunktúra vagy akupresszúra) és a reflexzóna terápia (pl. a kéz- vagy talpmasszázs) az két teljesen különböző dolog, különféle hatásmechanizmussal. Egyébként az egy-két szúró érzés ezen a területen önmagában még nem értékelhető tünet. Ehhez más, jelentősebb tüneteknek is csatlakozni kellene, hogy biztos diagnózist mondhassunk. Ezért először egy alapos állapotfelmérést javasolnék, hogy kiderüljön, valóban van-e a háttérben valami probléma az említett szervekkel. Ha ez bebizonyosodik akkor a fenti gyógymódokon kívül a gyógynövény terápia is segíthet. Üdvözlettel, H.L.
prosztata, húgycső területe

Üdvözlöm kedves doktor úr! Kérdésem a következő lenne. Bal csuklómon kb. a prosztata és hugycső akupunktúrás részénél éles szúró fájdalom van. A fájdalom kb 1 másodpercig tart. Lehet egy picit tovább de rövid. Ez két nap alatt az ötödik, hatodik ilyen szúró érzés. Mi a teendőm vele mire figyelmeztet? Köszönöm válaszát! István
Re: figyelemzavar, ADHD, alvászavar

Kedves D.K.! A problémája elég összetett, ahhoz, hogy válaszolni tudjak. A hagyományos kínai porvoslás szerint az alvászavaroknak több oka is lehet, amit külön bonyolít ha gyógyszert is szed a figyelemzavarra. Ezért először egy alapos állapotfelmérést kellene végeznünk. Ennek alapján meghatározható az Ön pontos kínai gyógyítás szerinti kórképe(i) és ebből következne, hogy mely gyógymódok lennének hatékonyak. Az Ön esetében az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a reflexzóna masszázs(gyógyító talpmasszázs), és a gyógynövény terápia segíthet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot az állapotfelmérésre. Üdvözlettel, H.L.
figyelemzavar, ADHD, alvászavar

Kedves Uram! 2,5 éve figyelemzavarral,(ADHD) küzdök és gyógyszert is szedek rá. A legfontosabb problémám, hogy folyton eltolódik az alvási ciklusom, egyre későbben alszom el és így egyre későbben is ébredek. Ennek következtében állandóan fáradt vagyok. Tudna segíteni nekem? Köszönettel, D.K.
Re: prosztata- és foggyökér probléma

Tisztelt H.B.! A hagyományos kínai orvoslás szerint mind a prosztata, moind pedig a fogak, csontok, kapcsolatban vannak a Vesével, a Vese energetikai rendszerével. Ezért valószínűleg a vesét kell majd kezelnünk de először mindenképpen egy alapos állapotfelmérést kellene végeznünk. Ez alapján meghatározható a pontos kínai kórkép és a kezelendő pontok. Az Ön esetében az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxa terápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexzóna masszázs(gyógyító talpmasszázs), és a gyógynövény terápia segíthet.Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot az állapotfelmérésre. Üdvözlettel, H.L.
prosztata- és foggyökér probléma

Tisztelt Uram! Prosztata problémák miatt és szájsebészek által már többször kezelt foggyökér probléma, ill. állkapocs fájdalom miatt szeretnék időpontot kérni Öntől. Köszönettel, H.B.
Re: fülzúgás

Tisztelt G.A. A hagyományos kínai orvoslás megközelítésében alapvetően kétféle fülzúgás létezik. Az egyik Bőség típusú, a másik Elégtelenség típusú. Az első hirtelen jelentkezik és kísérheti kellemetlen érzés a mellkasban, ill. hányás, a másodikat peedig általában közepes erősségű fájdalom, esetenként szívdobogásérzet kíséri és a fülre gyakorolt enyhe nyomás hatására a fülzúgás enyhülni szokott. Ahhoz, hogy a pontos kórképet megtudjuk, egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Utána a megfelelő akupunktúrás pontok nyomása(akupresszúra), reklexzóna masszázs(talpmasszázs), a megfelelő táplálkozás és életmód, ill. esetleg a gyógynövény terápia is segíthet megoldani ezt a problémát. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot az állapotfelmérésre. Üdvözlettel, H.L.
fülzúgás

Tisztelt Uram! Kb. 20 éve fülzúgástól szenvedek. Ez egy sistergős hang, amit fáradtan, ill. nyugalmi állapotban erősebben hallok, sportolás közben pedig gyengébben.Régebben együtt járt ezzel a szédülés is, most ez már elmúlt. Szeretném megtudni, hogy lehet-e ezen segíteni? Köszönettel, G.A.
Re: PCOS és emésztési panaszok

Kedves D.K.! Fontos lenne tudnom, hogy konkrétan milyen tünetei vannak a PCOS-szel kapcsolatban. Egy alapos állapotfelmérés után meg tudnám határozni az Ön kínai kórképét és ez alapján a kezelendő pontokat. Az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a reflexológia,(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia, valamint a megfelelő táplálkozás és - mozgás hatékony lenne a problémáira. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot az állapotfelmérésre! Üdvözlettel, H.L.
PCOS és emésztési zavarok

Tisztelt Hock Úr! Policisztás ovárium szindrómám van, amelyre jelenleg fogamzásgátlót szedek az orvosom tanácsára. Szeretném megkérdezni, hogy tudna-e nekem segíteni természetes gyógymóddal mert a gyógyszert szeretném abbahagyni. Ezen kívül emésztési panaszaim is vannak. Hol székrekedéssel, hol pedig hasmenéssel küzdök. Ha tudunk erről beszélni kérnék időpontot. Előre is köszönöm válaszát! D.K.
Re: székrekedés, fogínysorvadás és hajhullás

Tisztelt F.D.! A hossszan tartó székrekedés salakanyagok felhalmozódásához vezet a vérben, ill. az egész szervezetben és akár gyulladásos folyamatok elindítója is lehet. A hagyományos kínai orvoslás szerint a fogíny a Gyomorral van kapcsolatban, így mind a fogínysorvadás, mind a hajhullás, kapcsolatban lehet a székrekedés miatti salakanyag felhalmozódással. Először egy alapos állapotfelmérést javasolnék, hogy kiderülhessen a pontos kórkép. Ezután az akupresszúra, a reflexzóna masszázs, a gyógynövény terápia, ill. a megfelelő táplálkozás és mozgás hozhat javulást. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
székrekedés és fogínysorvadás, hajhullás

Kedves Uram! Kb. 10 éve székrekedéssel küzdök, amelyhez az utóbbi időben fogínysorvadás és hajhullás is társult. Túlsúlyom is van és nem tudok fogyni. Nagyon szeretnék szabadulni ebből az állapotból. Tudna nekem segíteni? Köszönettel, F.D.
Re: endometriosis

Kedves H.T.! A hagyományos kínai orvoslás az adott betegség tüneteiből indul ki akkor amikor a diagnózist keresi. Ezért fontos lenne tudni, hogy jelenleg vannak-e az endometriosissal kapcsolatos tünetei, ill., hogy lennének-e tünetei - és milyenek - ha elhagyná a gyógyszert. Az Ön esetében a régi, műtét előtti tüneteit is számításba kéne venni. Ezért azt javaslom, hogy végezzünk egy alapos állapotfelmérést, mely alapján meghatározhatnánk az Ön kínai kórképét. Ebből már egyértelműen következik, hogy mely pontokazt kellene stimulálni akupresszúrával, talpmasszázzsal, ill., hogy ezeken kívül milyen gyógymódok lehetnek még hatékonyak. Az akupresszúra mellett valószínűleg a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexzóna masszázs(talpmasszázs) ill. a gyógynövény terápia is segíthet. Ha úgy gondolja, kérem írjon és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
endometriosis

Tisztelt Uram! 4 éve egy endometriás csomó komoly fájdalmakat okozott ezért műtétileg eltávolították. Az orvosom javaslatára azóta egy hormonblokkoló gyógyszert szedek az újabb endometriosis megelőzésére. Ez a gyógyszer azonban meggátolja a menstruációt ezért szeretném elhagyni. Tudna-e segíteni nekem abban, hogy a gyógyszer elhagyása után se alakuljon ki újabb endometriás csomó? Köszönettel, H.T.
Re: fülzúgás, prosztatagyulladás, hólyaghurut és fejfájás

Kedves Gy.A.! Az Ön által leírt panaszok több diagnózist jeleznek. Azt javasolnám, hogy először végezzünk el egy alapos állapotfelmérést, hogy meghatározhassuk az Ön hagyományos kínai orvoslás szerinti kórképeit. A leírt tünetei alapján valószínűleg valamilyen Hiány állapot, ill. a Vese lehet érintett. Ezekre az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexzóna masszázs(talpmasszázs), ill. a gyógynövény terápia lehet hatékony megoldás. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot az állapotfelmérésre. Üdvözlettel, H.L.
fülzúgás, prosztatagyulladás, hólyaghurut és fejfájás

Kedves Uram! Kb. 20 éve fülzúgástól szenvedek. Mozgás közben kevésbé hallom. Infúziós értágítót kapok rá de nem sokat segít. Ezen kívül krónikus prosztata gyulladásom, sűrű hólyaghurutjaim vannak és időnként fáj a fejem. Tudna nekem segíteni? Köszönettel, Gy. A.
Reflux és hányinger.

Tisztelt Hock László! 27 éves nő vagyok. Sokat dolgozom, igyekszem egészségesen táplálkozni: nyers hideg táplálékokat fogyasztok. Kb. fél éve jelentkeztek a refluxos tüneteim és étkezés után szinte mindig hányingerem is van. Nem szeretnék gyógyszert szedni, mit javasolna? Várom válaszát, N.R.
Re: Reflux és hányinger

Tisztelt N.R.! A hagyományos kínai orvoslás szerint az Ön által leírt tünetek a "Hideg a Gyomorban" kórképnek felel meg. De azért, hogy ezt pontosan megtudjuk, először egy állapotfelmérést kellene végeznünk. Ebben az esetben az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia, valamint a megfelelő táplálkozás sokat segíthetne Önnek. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot az állapotfelmérésre! Üdvözlettel, H.L
Hüvely-, ill. méhgyulladás, méhszájseb, baba

Tisztelt László! Már két éve szenvedek hüvely-, illetve méhgyulladással, méhszájsebbel. Orvosi papírokat tudok vinni. Hiába a kezelések, panaszaim nem szűnnek. Ezen kívül babát is szeretnénk de ezek a problémák azt is megakadályozzák. A segítségét szeretném kérni! Válaszát előre is köszönöm! É.
Re: Hüvely-, ill. méhgyulladás, méhszájseb, baba

Tisztelt É.! A hagyományos kínai orvoslás szerint az Ön panaszai a Vese Energia hiányára, Hidegre, Qi(Energia)- ill. Vérpangásra utalhatnak. Ahhoz, hogy ezt biztosan megtudjuk, először egy állapotfelmérést kellene végeznünk. Azt gondolom, hogy az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel) és a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése) mellett a reflexológia(terápiás talpmasszázs) és a megfelelő mozgás sokat segíthetne Önnek. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot az állapotfelmérésre! Üdvözlettel, H.L.
Pockorongsérv

Tisztelt Hock László! 55 éves nő vagyok. Már tizenéves koromban is voltak derékpanaszaim, amelyek megerőltetésre vagy hideg idő esetén mindig megjelentek. Két héttel ezelőtt költözködés miatt sokat kellett emelnem. Egy reggel fel akartam állni és a derekam "megroppant". Az MR vizsgálat porckorong sérvet állapított meg. A munkám miatt fontos lenne, hogy tudjak dolgozni, mit javasolna? Várom válaszát, K.L.
Re: Porckorongsérv

Tisztelt K.L.! A hagyományos kínai orvoslás szerint a porckorongsérv egy baleseti sérülés és minden ilyen Vérpangás okozta Qi(Energia) pangással jár. Az akupresszúrás kezelés ilyenkor arra irányul, hogy a sérült területeken megszüntesse a Qi- és Vér pangását, csökkentse a görcsöket, enyhítse a fájdalmat és helyreállítsa a normális mozgást. Akut állapotban a naponkénti kezelés lenne ideális, ezután azonban ritkábban végezhető. Azt gondolom, hogy az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel) és a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése) mellett a reflexológia(terápiás talpmasszázs) és a megfelelő mozgás - pl. gyógytorna - sokat segíthetne Önnek. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot az állapotfelmérésre. Üdvözlettel, H.L.
Petefészek ciszta, meddőség

Tisztelt Hock László! Vékony testalkatú, 33 éves nő vagyok. Tavaly ősszel petefészek gyulladásom volt, 2 hete pedig kiderült, hogy a bal oldali petefészkemben kb. 4cm nagyságú ciszta van. Ezen kívül a párommal két éve szeretnénk gyereket de mindeddig nem sikerült. Tudna segíteni nekem? Mit javasolna? Várom válaszát, V.Zs.
Re: Petefészek ciszta, meddőség

Tisztelt V.Zs.! Mivel a hagyományos kínai orvoslás szerint az ivarszervek energia ellátása a Vesétől függ, valószínűleg Önnél is a Vese működését kellene erősítenünk. De mindenekelőtt egy állapotfelmérést kellene végeznünk, hogy kiderüljön, mi az Ön hagyományos kínai orvoslás szerinti kórképe. Azt gondolom, hogy az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia, valamint a megfelelő táplálkozás és - mozgás sokat segíthetne Önnek. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot az állapotfelmérésre. Üdvözlettel, H.L.
Nem múló piros foltok a szájüregben

Üdvözlöm.M. P. vagyok, a problémám egy éve kezdődött, a szájüregemben piros foltok jelentek meg, amik néha elég fájdalommal járnak. Orvostól orvosig járok a mai napíg, garatminta után kitenyésztés történt, az eredmény... Haemophilus Influenzae baktérium. Írnak is fel antibiotikumot,de sajnos nem múlik el. Utána olvastam ennek a baktériumnak, és sokkal több ideig kellene szedni ahhoz hogy elmúljon,de a házi orvosom 5-napi adagot írt azt mondta ha nem múlik ír másikat. Én már nem merem vállalni ezeket az öt napos kúrákat,hisz semmit nem változik. A kérdésem az lenne hogy esetleg önök tudnak-e olyan gyógynövény kúrát ami természetes antibiotikum, esetleg gyulladásokat is kiöl a szervezetemből? Eléggé megtalálnak gombás problémák is, talán gyenge az immunrendszerem? Előre is köszönöm
Re: Nem múló piros foltok a szájüregben

Tisztelt M.P.! Ön jól gondolja. A szájában megjelenő baktérium fertőzés, ill, a gombás fertőzések is a gyenge immunrendszer jellemzői. Azt gondolom, hogy egy olyan összetett kúrára lenne szüksége, amelyben amellett, hogy megszüntetnénk a szájában lévő akut fertőzést, az immunrendszerét is megerősíthetnénk. Vannak olyan gyógynövények és illóolajak amelyek természetes antibiotikumot tartalmaznak és ezek átmenetileg talán képesek is megszüntetni a fertőzéseket de ezek újra megjelennek ha az immunrendszer nem működik megfelelően. Az immunrendszer megerősítésére az akupresszúrát - akupunktúrás pontok nyomása kézzel - illetve a reflexológiát - terápiás talpmasszázs - tartom a leghatékonyabbnak. Mellette azonban sokat segíthetnek a gyógynövények, a megfelelő táplálkozás, ill. -mozgás. Ha úgy gondolja, hogy szeretne véglegesen kigyógyulni ezekből a fertőzésekből akkor kérem, jelentkezzen és megbeszélünk egy időpontot az állapotfelmérésre mert ez szükséges ahhoz, hogy meghatározhassam az Ön valódi kórképét. Üdvözlettel, H.L.12345678910111213