Természetgyógyász
Gyógynövényterápia, akupresszúra, reflexológia, kínai és thai masszázs, jógaterápia

A természetgyógyász válaszol

Az alábbi kérdéseket és válaszokat korábbbi fórumunkból emeltük át.
Kérdéseit elküldheti e-mailben, megírhatja űrlapunk segítségével a bejelentkezés oldalon, a megadott e-mail címre rövid időn belül válaszolok.

123456789101112131415


Re: laktózérzékenység, orrfolyás, pollen allergia, magas koleszterin szint

Kedves B.Zs.! Az allergia és a rendszeres tavaszi orrfolyás arról tanúskodik, hogy az Ön immunrendszere nem működik elég jól. Ezen kívül az anyagcserével, emésztéssel is lehet valami gond, amit a magas koleszterinszint és a fogyás jelez. Ahhoz, hogy pontosan beazonosíthassuk ezeket a kórképeket a kínai gyógyítás rendszerében, először egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Az azonban biztos, hogy az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő mozgás, ill. táplálkozás segíthet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
laktózérzékenység, orrfolyás, pollen allergia, magas koleszterin szint

Tisztelt Uram! Közepes testalkatú, 48 éves férfi vagyok. Nincs komolyabb bajom de kialakult egy laktózérzékenység, illetve minden tavasszal folyik az orrom, allergiás tüneteim vannak és kicsit magas a koleszterin szintem. Vegyes táplálkozom és inkább többet eszem mert ellenkező esetben hamar lefogyok. Mit tehetnék ezekkel a problémáimmal? Válaszát köszönöm, B.Zs.
korona virus

Tisztelt Uram! Az volna a kérdésem, hogy ha valaki megfertőződik a korona vírussal és házi karanténban van, akkor milyen természetes gyógymódokkal és hogyan enyhítheti a betegség tüneteit. Köszönettel, B.A.
Re: korona virus

Tisztelt B.A.! A természetes gyógymódok közül a Hagyományos Kínai Orvoslás, a reflexzóna masszázs és a gyógynövény terápia segíthet enyhíteni a vírusfertőzés tüneteit. Amennyire tudni lehet, a korona vírus főbb tünetei a következők: magas láz, tüdőgyulladás, eleinte száraz, majd esetleges váladékos köhögés. A H.K.O. szerint ebből következik, hogy ennél a betegségnél a Tüdő érintett leginkább. Ezen belül is A "Tüdő Qi(Energia) Hiánya", az "Elégtelen Tüdő Yin", valamint a "Gonosz Szárazság megsebzi a Tüdőt és megsérti a Felszínt" nevű kórképek. Ennek megfelelően elsősorban a Tüdő, a Húgyhólyag, a Vese és a Vastagbél meridiánok megfelelő akupunktúrás pontjait, valamint láz esetén az ahhoz társuló pontokat kell kezelni. Reflexzóna masszázs esetén a Tüdő, a Szív, a Vastagbél, a Vese zónáit kell masszírozni, valamint azokat a zónákat, amelyek még érintettek. Gyógynövény terápiával pedig a szokásos Tüdőre, köhögésre alkalmas gyógynövények jöhetnek szóba. A száraz köhögésre nem nagyon vannak házilag használható gyógynövények - ezt gyógyszerekkel kezelhetjük - de ha várható, hogy a betegség egyik későbbi szakaszában hurutossá válik majd a köhögés, akkor ezt meg lehet próbálni elősegíteni a megfelelő gyógynövényekkel. Ezek a nyálkatartalmú gyógynövények, mint pl. a mályvafélék. A hurutos szakaszban pedig a kakukkfű, az ökörfarkkóró, a borsos menta. Láz esetén a hársfa és a bodzavirág. Ha viszont komoly légzési nehézségek adódnának, akkor természetesen orvoshoz kell fordulni. Üdvözlettel, H.L.
Re: Puffadás, székrekedés, hasmenés, gyomorfájás, vérszegénység, depresszió, túlevés

Tisztelt R.Á.! A hagyományos kínai orvoslás szerint az Ön által felsorolt tünetek majdnem mindegyike visszavezethető egy-két kínai kórképre. Ez valószínűleg a "Középső Melegítő"(Lép és Gyomor) Qi(Energia)- ill. Yang Hiánya, és a Vese Qi(Energia) Hiánya. De ahhoz, hogy pontosan beazonosíthassuk ezeket a kórképeket, először egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Az azonban biztos, hogy az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő mozgás, ill. táplálkozás segíthet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Puffadás, székrekedés, hasmenés, gyomorfájás, vérszegénység, depresszió, túlevés.

Tisztelt Hock László! 39 éves, enyhén túlsúlyos nő vagyok. Évek óta gyomorfájástól, emésztési problémáktól (puffadás, hasmenés, ill. székrekedés) szenvedek. Egy kicsit vérszegény is vagyok és depresszív állapotok is jellemzőek rám. Mit tehetnék ez ellen? Üdvözlettel, R.Á.
Re: PCOS, inzulin rezisztencia, hajhullás, baba

Tisztelt T.A.! A PCOS egy összetett betegség, több szervrendszer is érintett. Ilyenkor probléma van az anyagcserével, a hormon háztartással, ill. lelki okok miatt az idegrendszer is érintett lehet. Az Ön által leírt tünetek a hagyományos kínai orvoslás szerint is több kórképet foglalnak magukba. Emiatt nem lehetetlen de nem könnyű és hosszadalmas a gyógyítása. Az Ön esetében érintett lehet a Vese funkció területe ill. az anyagcserében szerepet játszó szervek is. De ahhoz, hogy ezt pontosan beazonosíthassuk ezeket a kórképeket, először egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Az azonban biztos, hogy az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel),a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő mozgás, ill. táplálkozás segíthet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
PCOS, inzulin rezisztencia, hajhullás, baba

Tisztelt Uram! Vékony testalkatú, 29 éves nő vagyok, sokat dolgozom. Kb. egy évvel ezelőtt menstruációs zavar miatt mentem orvoshoz és a vizsgálatok alapján PCOS-t állapítottak meg nálam. Kiderült, hogy a nemi hormonjaim sem megfelelőek és a hajhullásom is emiatt van. Ezen kívül inzulin rezisztenciát is találtak. Mivel babát szeretnénk, nagyon fontos volna, hogy ezek a problémák minél hamarabb megoldódjanak. Tudna nekem segíteni? Üdvözlettel, T.A.
Re: Álmatlanság

Tisztelt N.H.! A hagyományos kínai orvos az álmatlanságot a Shen, vagyis a Lélek zavarával kapcsolja össze. A Shen a Szívben "lakik". Ha a Shen nem tud itt megfelelően "megtelepedni" , ha aSzív Vére Hiányos, akkor a kedély zaklatottá válik és alvászavar alakulhat ki. Valószínűleg Önnél is ez a helyzet. De ahhoz, hogy ezt pontosan beazonosíthassuk, először egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Az azonban biztos, hogy az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel),a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő mozgás, ill. táplálkozás segíthet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Álmatlanság

Tisztelt Uram! 162 cm magas, 45 éves nő vagyok. Hosszú évek óta álmatlanságban szenvedek. Általában könnyen elalszom de éjszaka felébredek és utána már nem tudok újra elaludni. Egy ilyen éjszaka után másnap egész nap, nyughatatlan, türelmetlen, ingerült, lehangolt vagyok. Az étvágyam is gyenge, naponta csak egyszer eszem. Tudna nekem segíteni? Üdvözlettel, N.H.
Re: Aranyér(aranyeres csomók)

Tisztelt V.I.! A hagyományos kínai orvoslás szerint az aranyér a Középső Melegítő(Lép és Gyomor) Qi-jének(Energiájának) Lesüllyedése nevű kórképnek felel meg. De ahhoz, hogy ezt a kórképet pontosan beazonosíthassuk, először egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Az azonban biztos, hogy az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése),a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő mozgás sokat segíthet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Re: Székrekedés

Tisztelt J.M.! A kínai gyógyítás szerint a székrekedésnek két alaptípusa van: a Hiány- ill. a Többlet típusú székrekedések. Okozhatja Hideg- vagy Meleg felhalmozódás, illetve Qi(Energia) és Vér Hiány, valamint Qi Pangás. De ahhoz, hogy ezeket a kórképeket pontosan beazonosíthassuk, először egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Az azonban biztos, hogy az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése),a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a kínai masszázs, a gyógynövény terápia és persze a megfelelő mozgás, ill. mozgatás sokat segíthet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Aranyér(aranyeres csomók)

Tisztelt Uram! 57 éves férfi vagyok. Az elmúlt év során étvágytalan lettem, a hasam feszül, nem bírom a hideget, fáradékony vagyok, inni is csak meleget kívánok, valamint aranyeres csomókat vettem észre magamon. A legkellemetlenebb tünetem pedig az, hogy köhögésre, tüsszentésre, ill. járáskor székelési ingerem támad. Mit tehetnék, hogy megszűnjenek a tüneteim és elmúljanak az aranyeres csomók? Köszönettel, V.I.
Székrekedés

Tisztelt Uram! Magas, vékony, 32 éves férfi vagyok. Krónikus székrekedésem van ami utazások alatt mindig fokozódik. Ez sokszor a stresszhatással is összefüggésben van. Időnként hashajtókat is használok, több-kevesebb sikerrel. Székrekedés idején a hasam és a gyomrom is fáj, - utóbbi élesen - a hasam fel is fúvódik. Tudna nekem segíteni? Üdvözlettel, J.M.
Re: Isiász

Kedves S.D.! A hagyományos kínai orvoslás szerint az isiásznak 3 oka lehet. Az egyik amikor a háton lévő csatornákat megtámadja a Szél és a Hideg, mint külső kórokozó tényező s ennek következtében a Hideg és Nedvesség gátolja a Qi(Energia) áramlását. A másik oka a Vese Qi gyengesége lehet, amely a gerinc alsó részéért felelős, s ez is a Qi keringés lassulását majd leállását okozhatja. A harmadik pedig, hogy a hát esetleges sérülése Qi pangást okozhat. Általában a Kormányzó, a Húgyhólyag- és az Epehólyag meridiánok lehetnek érintettek ebben az esetben. De ahhoz, hogy ezeket a kórképeket pontosan beazonosíthassuk, először egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Az azonban biztos, hogy az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése),a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a kínai masszázs, a gyógynövény terápia és persze a megfelelő mozgás, ill. mozgatás sokat segíthet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L
Isiász

Tisztelt Uram! 24 éves, 160 cm magas, vékony nő vagyok. 7 éve szenvedek az isiásztól. Egy megerőltetés hatására kezdődött a keresztcsont területén. Később már a jobb lábamba is kisugárzott a fájdalom és nemrég a bal lábamban is fellépett. A fájdalom inkább tompa. Ha kemény talajon fekszem vagy meleg borogatást alkalmazok akkor jobb, ha viszont az ágyam nem elég kemény vagy a hasamon alszom akkor rosszabb. Ülőmunkát végzek és sajnos keveset tudok mozogni. Tudna nekem segíteni? Köszönettel, S.D.
Re: Bronchitis(Hörghurut)

Tisztelt B.R.! A krónikus bronchitist a nyugati orvoslás és a hagyományos kínai medicina egyaránt a Tüdő betegségének tekinti.A betegség a Tüdővel összefüggő különböző diszharmóniák következménye lehet. Ilyen pl. a Tüdő Qi(Energia) gyengesége, a Tüdőben lévő Nyálka-Hőség vagy Nyálka-Nedvesség vagy a Tüdő Yin gyengesége, s mindezeket kísérheti a szervezetben a Qi, a Vér, a Yin és a Yang általános Hiánya. De ahhoz, hogy ezeket a kórképeket pontosan beazonosíthassuk, először egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Az azonban biztos, hogy az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése),a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás, ill. -mozgás segíthet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L
Bronchitis(Hörghurut)

Tisztelt Uram! 38 éves, vékony testalkatú, két gyerekes anyuka vagyok. Az utóbbi években a légúti fertőzésekkel szembeni ellenállásom jelentősen csökkent. Enyhe torokfájásból is 2-3 nap alatt bronchitist kapok. Az utóbbi hét évben minden télen 2-3 alkalommal volt hörghurutom. Ebből többször is tüdőgyulladás fejlődött ki. Mindig erős antibiotikumokat szedtem de így is egyre hosszabb ideig tartott amíg újra felépültem. Ilyenkor gyakran belázasodok, köhögök és nagyon gyenge és apatikus vagyok. Sokat kell dolgoznom és egyre nehezebb bírom a mindennapokat. Tudna nekem segíteni? Köszönettel, B.R.
Re: Endometriózis

Tisztelt P.S.! Ahhoz, hogy válaszolni tudjak a kérdésére, tudnom kellene, hogy a fájdalmon kívül milyen tünetei vannak még. A hagyományos kínai orvoslás ugyanis a pulzus- és nyelvvizsgálaton kívül alapvetően a belső tünetekből, panaszokból kiindulva határozza meg a kórképet. Ehhez tehát először egy alapos állapotfelmérést kellene végeznünk. Ha ez megvan akkor ebből már egyértelműen következik, hogy mely pontokat, ill. zónákat kellene kezelnünk és milyen gyógymódok lennének hatékonyak. Az azonban biztos, hogy az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése),a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás, ill. -mozgás segíthet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L
Endometriózis

Tisztelt Hock Úr! 28 éves, vékony testalkatú nő vagyok. Kb egy éve egy endometriás csomó komoly fájdalmakat okoz ezért az orvosom a műtéti eltávolítást javasolja. Ha lehetne, szeretném elkerülni ezt a megoldást. Tudna nekem segíteni? Köszönettel, P.S.
Re: Menstruációs problémák, szédülés, fülzúgás, elveszettség érzés

Tisztelt M.Sz.! A hagyományos kínai orvoslás szerint az Ön által leírt tünetek összefüggenek egymással. A Qi(Energia) Hiányt pl. mindegyik tünet mutatja. Ezen kívül természetesen más kórképek is fennállhatnak - pl. a "Hideg a Méhben" nevű kórkép - de ezt csak egy alapos állapotfelméréssel lehet meghatározni. Az azonban biztos, hogy az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése),a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás, ill. -mozgás segíthet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L
Menstruációs problémák, szédülés, fülzúgás, elveszettség érzés

Tisztelt Természetgyógyász! Vékony testalkatú, 38 éves nő vagyok. Néhány hónapja eltérések vannak a menstruációmban az azt megelőző időkhöz képest. Hosszabb lett a ciklusom, - később jön meg - az első napon nagyon erős görcsös fájdalmaim vannak, - eddig nem volt ilyen - sokkal több vér ürül és a vérzésem sűrűbb és sötétebb lett alvadékos darabokkal. Ezen kívül többször szédülök és halkan de folyamatosan zúg a fülem. Az érzelmi állapotom sem túl jó, sokszor elveszettnek érzem magam, nem találom a helyem. Nemsokára gyermeket is szeretnénk, ezért is kérném a segítségét. Várom válaszát, M.Sz.
Re: SM(Sclerosis Multiplex), fáradékonyság, gyenge immunrendszer, fülzúgás, térdfájdalom

Tisztelt J.L.! Az Ön által leírt diagnózis és az észlelt tünetek a hagyományos kínai orvoslásban valószínűleg több kórképnek felelnek meg. Ilyenek pl. a Qi(Energia-) és Vér Hiány, ill. a Vese Jing Hiány. De ahhoz, hogy ezeket a kórképeket pontosan beazonosíthassuk, először egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Az azonban biztos, hogy az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése),a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás, ill. -mozgás segíthet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L
SM(Sclerosis Multiplex), fáradékonyság, gyenge immunrendszer, fülzúgás, térdfájdalom

Tisztelt Uram! Vékony testalkatú 30 éves nő vagyok. 2017-ben SM-et diagnosztizáltak nálam de sem akkor, sem azóta nincsenek konkrétan erre utaló tüneteim. Az utóbbi időben azonban fogytam, fáradékonyabb lettem és hajlamossá váltam a megfázásra, ill. nőgyógyászati fertőzésekre. Ezen kívül kb. 10 éve enyhén zúg a fülem és időnként fáj a térdem. Mit tehetnék azért, hogy erősebb legyek és ne jelentkezzenek az SM tünetei? Üdvözlettel, J.L.
Re: termékenység, megfoganás, kihordás, baba

Tisztelt K.J.! A hagyományos kínai orvoslás szerint az Ön tüneteinek több kórkép is megfelelhet. Ilyenek pl. a Vese Qi(Energia), ill. Yang Hiány, a "Hideg a Méhben", ill. más olyan kórképek is, amelyek a nem megfelelő anyagcserét okozhatják. Ez utóbbinak lehet ugyanis a következménye a nem megfelelő hormonális működés. De ahhoz, hogy ezeket a kórképeket pontosan beazonosíthassuk, először egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Az Ön esetében az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése),a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás, ill. -mozgás segíthet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L
termékenység, megfoganás, kihordás, baba

Jó estét kívánok! 40 éves, aktív, vékony testalkatú nő vagyok. Mióma és endometriózis miatt 2 évvel ezelőtt műtéten estem át, azóta a fájdalmas menstruációm is elmúlt. Már kb. 3 éve babát szeretnénk. Egy lombikprogram eredményeképpen terhes lettem de a terhesség 9 hetesen megszakadt. Ezután még 2 lombikprogram volt de ezek nem voltak eredményesek. A természetgyógyászati módszerek tudnának nekem segíteni? Üdvözlettel, K.J.
Re: Petefészek ciszta, sűrű vizelési inger, menstruációs zavar

Kedves O.Á.! Az Ön által leírt problémának a hagyományos kínai orvoslás szerint több kórkép is megfelelhet. Ilyenek pl. a Vese Qi(Energia) Hiány, a Vese Yang Hiány, a "Hideg a Méhben", ill. mások is lehetnek. Hogy ezeket a kórképeket pontosan beazonosíthassuk, először egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Az Ön esetében az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése),a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás, ill. -mozgás segíthet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L
Petefészek ciszta, sűrű vizelési inger, menstruációs zavar

Tisztelt Uram! Átlagos testalkatú, 40 éves nő vagyok. Menstruációs problémáim miatt voltam az orvosnál - jóval kevesebb vérzés, alvadt vérdarabokkal - aki több cisztát talált a petefészkeimnél és középen is. Tudna nekem segíteni? Üdvözlettel, O.Á.
Re: Akne(pattanás, mitesszer) és szénanátha

Kedves S.J.! A hagyományos kínai orvoslás szerint a az aknét a Vért megtámadó Hőség - többnyire Belső Hőség - ártó hatásának tartja. A Belső Hőség a testalkatnak nem megfelelő táplálkozás miatt alakul ki - általában a Gyomorban vagy a Májban - és ez a csatornákon keresztül a Vérbe jut. Mivel a Tüdő szabályozza a Bőr Védő Qi-jét(Energiáját), így ennek gyengülése is közrejátszhatott a betegség kialakulásában. Hogy ezeket a kórképeket pontosan beazonosíthassuk, először egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Az Ön esetében az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás segíthet. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Akne(pattanás, mitesszer) és szénanátha

Tisztelt Uram! 21 éves, egyetemista férfi vagyok. Nem dohányzom de esténként gyakran megiszom 1-2 üveg sört. 13 éves koromban kezdődött a bőrproblémám, amely az arcomra, tarkómra és hátamra terjed ki. Antibakteriális arcvizet használok és a szokásos akne elleni krémeket de ezeknek nem sok hatásuk van. Aránylag jó az ellenálló képességem de nyáron szénanáthám szokott lenni amit tablettákkal kezelek. Tudna nekem segíteni? Üdvözlettel, S.J.
Húgyhólyag gyulladás(cystitis) és menstruációs zavar(dysmenorrhea)

Tisztelt Uram! 34 éves, közepes testalkatú nő vagyok. Kb. 5 éve rendszeresen visszatérő húgyhólyag gyulladásaim vannak, amelyeket antibiotikummal kezelnek. Az utóbbi időben a menstruációs ciklusom is felborult, ill. a megléte alatt erős fájdalmat érzek. A kiürülő vér sötét színű és darabos. Mit tehetnék, hogy elmúljanak ezek a tünetek? Köszönettel, L.F.
Re: PCOS, megfoganás, baba, lombikprogram, pajzsmirigy alul-működés, túlsúly , epekő

Tisztelt A.B.! Ahogy valószínűleg Ön is tudja, hormontermeléssel kapcsolatos problémák - PCOS, pajzsmrigy - szoros összefüggésben vannak a megfoganással. A hagyományos kínai orvoslás szerint ezek a tünetek több kórképet érinthetnek. Ahhoz, hogy ezeket a kórképeket pontosan azonosítsuk, egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy a leghatékonyabb kezelés vagy kezelések az Ön számára valószínűleg az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxa terápia - akupunktúrás pontok melegítése - a gyógynövény terápia, illetve a megfelelő táplálkozás és -mozgás lenne. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
PCOS, megfoganás, baba, lombikprogram, pajzsmirigy alulműködés, túlsúly , epekő

Tisztelt Uram! 43 éves nő vagyok. 5 sikertelen lombik kezelésen vagyok túl, miközben pajzsmirigy alulműködésem van, - gyógyszert szedek rá - PCOS betegségem, epekövem és némi túlsúlyom. Jelenleg fogyókúrázom és már fogytam is 10-12 kg-t. A gyógyszeres kezelést szeretném kiegészíteni alternatív módszerekkel is. Tudna nekem segíteni? Üdvözlettel, A.B.
Re: Gerinc- és ízületi panaszok, székrekedés, bipoláris depresszió

Tisztelt Sz.I.! Az Ön 3 fő tünete összefüggésben is lehet egymással de különböző kórképeket is jelenthetnek. Ahhoz, hogy a kórképe(ke)t pontosan azonosítsuk, egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy a leghatékonyabb kezelés vagy kezelések az Ön számára valószínűleg az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a gyógynövény terápia, illetve a megfelelő táplálkozás és -mozgás lenne. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Gerinc- és ízületi panaszok, székrekedés, bipoláris depresszió

Kedves Uram! 53 éves nő vagyok és szinte minden ízületemmel problémák vannak. A gerincem, csípőm, térdem, lábaim mind érintettek. Időnként gyengeség, rosszullét fog el és kb. 20 éve székrekedésem van. Ezen kívül bipoláris depresszióm van amire gyógyszert szedek, így tudom szinten tartani. Tudna nekem segíteni? Köszönettel, Sz.I.
Re: Magas vérnyomás, fejfájás, fülzúgás, hát- és vállfájdalom

Tisztelt J.I.! A hagyományos kínai orvoslás szerint a magas vérnyomásnak a Májjal kapcsolat kórképek az okozói. Vagy a Máj Energiájának a nem megfelelő áramlása miatt vagy az Elégtelen Yin okán felmelegedett és felszálló Yang miatt alakul ki. Ahhoz, hogy a kórképet pontosan azonosítsuk, egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy a leghatékonyabb kezelés vagy kezelések az Ön számára valószínűleg az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a gyógynövény terápia, illetve a megfelelő táplálkozás és -mozgás lenne. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Magas vérnyomás, fejfájás, fülzúgás, hát- és vállfájdalom

Tisztelt Uram! 55 éves nő vagyok. Kb. 1 éve magas vérnyomást diagnosztizált nálam a háziorvosom. Gyógyszert kellene szednem rá de én nem akarok. Néha fáj a fejem és zsibongó hangot hallok a fülemben, ill. valószínűleg az ülő munkám miatt időnként a vállam és a hátam is fáj. Mióta eltávolították az epehólyagomat - epekövek miatt - azóta ha egyszerre többet eszem akkor fájni kezd a gyomrom. Tudna nekem segíteni? Köszönettel, J.I.
Re: Arthrosis, csípőfájdalom

Kedves R.R.! A hagyományos kínai orvoslás az arthrosist a "Bi", azaz "Blokád szindrómának" tartja, aminek több oka is lehet de az mindenképpen biztos, hogy a Qi(Energia) keringése meggyengült a csípőizületben. Ahhoz, hogy a kórképet pontosan azonosítsuk, egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy a leghatékonyabb kezelés vagy kezelések az Ön számára valószínűleg az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), esetleg a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a gyógynövény terápia a kimozgató jellegű masszázsok(pl. kínai masszázs)és persze a megfelelő táplálkozás és -mozgás lenne. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.
Arthrosis, csípőfájdalom

Tisztelt Uram! 64 éves, egészséges életerős ember vagyok de az elmúlt 5 évben egyre többször érzek fájdalmat a jobb csípőmben. Ezt főleg éjszaka és hosszabb ülés után érzem. A csípőm területén nincs duzzanat, illetve a fájdalom enyhe mozgatásra javul. Az orvosom arthrosist diagnosztizált az ízületi tokban lévő porc károsodása miatt. Mivel most már a fájdalom a mozgásban is korlátoz, a munkámat sem tudom megfelelően végezni. Tudna nekem segíteni? Üdvözlettel, R.R.
Re: megfoganási nehézségek, lombik program, PCOS

Tisztelt A.A.! Az Ön által leírt probléma mögött hagyományos kínai orvoslás szerint több kórkép is állhat. Ilyenek lehetnek pl. a Vese Yin ill. Yang Hiánya vagy a "Hideg a Méhben" kórkép. Ahhoz, hogy ezeket a kórképeket pontosan azonosítsuk, egy alapos állapotfelmérésre lenne szükség. Ezzel együtt úgy gondolom, hogy a leghatékonyabb kezelés vagy kezelések az Ön számára valószínűleg az akupresszúra(akupunktúrás pontok nyomása kézzel), a moxaterápia(akupunktúrás pontok melegítése), a reflexológia(terápiás talpmasszázs), a gyógynövény terápia és persze a megfelelő táplálkozás és mozgás lenne. Ha úgy gondolja, kérem jelentkezzen és egyeztetünk egy időpontot! Üdvözlettel, H.L.123456789101112131415