Bejelentkezés

Kapcsolatfelvétel

ELÉRHETŐSÉGEK
Mobil: 06/20-415-5831
Email: laszlo@hock.hu

NÉV
Hock László Természetgyógyász

Pácienseim a kezeléseket előzetes bejelentkezés, időpont egyeztetés után vehetik igénybe!

Természetgyógyász rendelő:
Budapest, VII. ker., Alsó erdősor utca 36. II/25. Kaputelefon: 38

Az első kapcsolatfelvétel során – történhet e-mailben vagy telefonon – időpontot egyeztetünk a pácienssel és ha szükséges elmondom neki, hogy milyen útvonalon juthat el hozzám legegyszerűbben.

Már ekkor megkérem arra, hogy ha vannak, hozza magával a régebbi orvosi diagnózisait, vizsgálati erdményeit, zárójelentéseit. Ha még nincs orvosilag megállapított betegsége, diagnózisa, akkor természetesen enélkül jöhet.

Ezen kívül az is előfordulhat, hogy egy páciens nem beteg, hanem csak megelőzési, „karbantartási” célból keres föl engem. Ekkor esetleg ő maga mondhatja meg, hogy milyen gyógymódot szeretne választani. Természetetsen ekkor is elmondom a véleményemet ha úgy látom, hogy egy másik gyógymód hatékonyabb lenne az adott probléma megelőzése érdekében.

A páciens orvosi diagnózisának áttekintése után – ha vannak ilyenek – egy állapotfelmérésre kerül sor. Ez kb. egy órát vehet igénybe, néha valamivel többet is. Ennek keretében én több módszert is alkalmazok.

Az állapotfelmérésem alapvetően a hagyományos kínai gyógyítás állapotfelmérését követi, amely

  • MEGTEKINTÉSből, amely a páciens arckifejezésének és alkatának általános és helyi változásait, valamint nyelvének megtekintését foglalja magába.
  • Részletes KIKÉRDEZÉSből, amely a betegség megjelenéséről, fejlődésének körülményeiről és a többi ezzel kapcsolatos tényről ad felvilágosítást.
  • Egy AUDIO-OLFAKTIV VIZSGÁLATból, amelynek során a gyógyító meghallgatja a beszédhangot és más, a beteg által kibocsátott hangokat, valamint érzékeli a test által esetlegesen kibocsátott szagokat.
  • TAPINTÁSból, amelynek folyamán a mellkast, hasat, pulzust, illetve a végtagokat vizsgáljuk.

A betegség változásait a vizsgálat e négy szakasza teszi felbecsülhetővé. Ez a kulcs ahhoz, hogy a betegség okát és természetét megismerjük, megértsük. E „négy kihallgatás” szintézise teszi lehetővé a pontos diagnózis – a Hagyományos Kínai Orvoslás szerint: kórminta – meghatározását.

Ennek alapján azután a páciensnek javaslatot teszek a gyógymódra és a kezelések sűrűségére és időtartamára vonatkozóan. Ez utóbbit nem lehet minden esetben azonnal megállapítani mert nagyban függ a páciensnek a kezelésekre való reakcióitól, az adott betegségtől és a betegség fennállásának időtartamától.

Bármi kérdése lenne szívesen állok rendelkezésére e-mailben vagy telefonon.