Gyógymódok

Gyógynövényterápia

A természetgyógyászat ágai közül a gyógynövényekkel, ill. a belőlük nyert illóolajok segítségével érhető el az egyik legszélesebb körű gyógyítás. Gyógynövénnyel kezelve a beteget kiegyenlítőbb, maradandóbb és mellékhatás-mentesebb gyógyulás, hatás érhető el.

Kínai Masszázs

A természetgyógyászati hagyomány és a klinikai vizsgálatok tanúsága szerint a kínai masszázs eredményesen alkalmazható mozgásszervi- és belszervi betegségek kezelésére, krónikus fáradtság és álmatlanság enyhítésére, de legalább igen fontos szerepe van a megelőzésben is.

Reflexológia

A reflexzóna masszázs /talpmasszázs úgy működik, hogy a reflexológia energetikai- és szabályozó rendszere által a kéz, láb, stb. reflexzónáin keresztül befolyásolni tudjuk a szervek nem megfelelő működését. A reflexológiát a természetgyógyász nemcsak különféle betegségek gyógyítására használja, hanem állapotfelmérésre és megelőzésre is.

Akupresszúra

Természetgyógyászati kezelések közé tartozik az akupresszúra, mely az akupunktúrás pontok puszta kézzel való nyomása. Az akupresszúra alkalmazható idős embereknél, nőknél, gyerekeknél, tűtől irtózó személyeknél is, kezelhetünk akut, krónikus és fertőző betegségeket is.

Jóga terápia

A jógaterápiát egyénileg és csoportosan is igénybe lehet venni. A jóga foglalkozás nálam a filozófiai-vallási célokat figyelmen kívül hagyja, csak az egészség javítására, annak megtartására ill. a megelőzésre szolgál.

Thai masszázs

A thai masszázs hatásai közül – a keringésre, szervekre, mozgatórendszerre gyakorolt hatás mellett – a következőket lehetne kiemelni: relaxálás, feszültség – és fájdalomcsillapítás, stressz csökkentése.